Nova tradicija uz omiljenu Doncafé kaficu

  0

  Stigli su nam praznici! Nema osobe na svetu koja se ne raduje tom mirnom, spokojnom vremenu koje ćemo posvetiti sebi i najbližima. I mnogima je na listi obaveznih stvari kafica sa dragim ljudima. Kafa nas okuplja, uz nju se družimo i radujemo. Uživamo u ukusu napitka od biljke koja raste na hiljadama kilometara daleko. I svako od nas ima svog favorita. Za nekoga je to kafa iz Brazila, za druge iz Ugande, Kolumbije, Hondurasa… Ali, da li znamo kako se u zemljama iz kojih nam stiže kafa proslavljaju aktuelni praznici?

  Brazilci imaju mnoštvo običaja vezanih za Novu godinu. Izdvajamo najzanimljivije. Ukoliko Novu godinu dočekujete na plaži, tačno u ponoć, za sreću, uskočite u 7 talasa. Zatim, dočekajte ponoć u beloj odeći, ali u raznobojnom donjem vešu, a svaka boja veša ima drugačije značenje. Zapamtite, roze je za ljubav, žuta za novac, zelena za zdravlje!

  Ukoliko želite da vam naredna godina protekne u putovanjima, u Kolumbiji imaju običaj koji nalaže da sa praznim koferom, tačno u ponoć prošetate po ulicama svoga kraja. Kolumbijci veruju da to garantuje godinu punu otkrivanja novih destinacija.

  U Hondurasu se Nova godina dočekuje mirnije, najčešće u krugu porodice i bliskih prijatelja.

  U Ugandi, ulice su bučne, uz mnogo plesa i slavlja, a u ovoj državi koju nazivaju “biserom Afrike” vatromet obožavaju. Novu godinu često dočekuju okupljeni u crkvi, u kojoj provode sate pre i nakon što sat otkuca ponoć.

  Širom sveta, mnoštvo je zanimljivih običaja kojima možete obogatiti svoj doček Nove godine. Doncafé Vam predlaže da već od sledeće godine, uz kaficu, uvedite novu tradiciju samo za sebe. Učinite da se izmaštano ostvari. Neka Vaš dan ima 25 sati! Uz Doncafé Moment benefit program prepakujte rutinu i napravite mesta za prave stvari. Uživajte u Doncafé Moment kafi iz pakovanja od 200g. U njima se nalaze kodovi, koji se pretvaraju u momente, zahvaljujući kojima možete odabrati pravi poklon za sebe koji će 25. sat u danu učiniti mogućim!

  Srećna 2020, i zgrabite svoj 25. sat – www.25sat.rs