Nova opcija na WhatsApp će se dopasti korisnicima

0
Foto: Profimedia

U Vocapu su počeli da testiraju ideju koja bi trebalo da omogući deljenje statusa objavljenih u toj aplikaciji u drugim aplikacijama.

U programu beta testiranja nova opcija deljenja smeštena je ispod statusa i može da bude upotrebljena za direktno deljenje s Fejsbukom ili slanje na druge aplikacije kao što su Instagram, Gmail ili Google Photos.

Iako postoji direktna veza za deljenje statusa na Fejsbuku, u Vocapu tvrde da to nije korak dalje u povezivanju korisničkih računa na te dve platforme.

Umesto toga, koriste iste API-je iOS i Android za deljenje podataka kao i svaka druga aplikacija, što znači da se podaci prenose između aplikacija na uređaju.

Čak i ako delite podatke s drugim aplikacijama u Fejsbukovom vlasništvu, poput na primer Instagrama, objave bi trebalo da ostanu zasebne i ne budu povezane na bilo koji način.

Takođe, ne postoji opcija automatskog deljenja statusa s Vocapa, jer u toj aplikaciji žele da taj potez bude posledica svesne i namerne odluke korisnika.

U Vocapu su posebno oprezni oko direktnog povezivanja s Fejsbukom jer bi se zbog tešnje integracije mogli naći na udaru regulatornih agencija i drugih tela u Evropskoj uniji.