Nova hapšenja u Crnoj Gori, Abazović pohvalio akciju: “Privođenje članova MUP-a dokaz da svi možemo zajedno da radimo…”

0

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pohvalio je akciju u kojoj su uhapšeni službenici crnogorskog MUP-a.

“Ne želimo nikakav uticaj na slobodno delovanje tužilaštva, ni policije. Ova akcija je dokaz da svi možemo da radimo”, rekao je Abazović, a prenose Vijesti.

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Crne Gore Nikola Boričić rekao je da im je 3. februara ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović dostavio međuresorski izveštaj komisije i da je istog dana naložio da se formira predmet.

Objasnio je da su se sa Specijalnim državnim i Višim tužilaštvom dogovorili da je taj predmet u stvarnoj nadležnosti ODT.

Rekli su i da je to rezultiralo podnošenjem krivične prijave protiv više osoba.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala Dalibor Medojević rekao je da su na osnovu operativnih informacija formirali predmet “Granica” tokom kog su došli do dokaza da je više osoba počinilo krivično delo iz njihove nadležnosti, a da je to rezultiralo privođenjem šest osoba.

“Jedno lice nije privedeno jer je kovid pozitivno, ali je obezbeđeno, a jedno zato što nije dostupno. Prijavom je obuhvaćeno i jedno pravno lice”, rekao je Medojević.

Državni tužilac Vukas Radonjić rekao je da smatra da je ovo jedan od bitnijih predmeta u ODT Podgorica u poslednjih osam godina.