Nova direktorka IKEA Jugoistočna Evropa preuzela dužnost

    0

    IKEA Jugoistočna Evropa obaveštava da je Sara del Fabro postala nova regionalna direktorka zadužena za tržišta Srbije, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. Sara će o poslovnim rezultatima u regionu izveštavati Belen Frau, zamenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sedištem u Malmu, u Švedskoj.

    Sara del Fabro ima dugogodišnje iskustvo rada u kompaniji IKEA. Karijeru je započela 1999. godine u robnoj kući IKEA u Bolonji, da bi potom  obavljala više funkcija u kompaniji IKEA Italija. Godine 2014. postala je zamenica direktora robne kuće u Torinu, a dve godine kasnije preuzela je rukovodstvo robne kuće Milano – San Đulijano. U septembru 2017. Sara del Fabro  je postala zamenica izvršnog direktora IKEA Italija.

    S novom direktorkom na čelu, IKEA Jugoistočna Evropa ostaje potpuno predana nastavku uspešnog poslovanja i ambicioznom planu širenja, uključujući nove formate koji će nam omogućiti da budemo još bliži svojim kupcima u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji, Sloveniji i Ukrajini. Stefan Vanoverbeke, bivši glavni direktor kompanije IKEA za tržište Jugositočne Evrope, preuzeo je novi izazov unutar kompanije u aprilu ove godine kada je postao zamenik rukovodioca globalnih maloprodajnih operacija u Ingka Grupi, zadužen za deset međunarodnih tržišta.