„Nole, uz tebe sam. Na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti…“: Dejan Stanković podržao Đokovića

0
Foto: Profimedia

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da mu smetaju kritike koje se upućuju Novaku Đokoviću otkako su se pojavili zaraženi koronavirusom među učesnicima turnira koje je organizovao i naveo da je prvi teniser sveta veliki humanitarac i da je mnogima pomogao.

„Vidim poslednjih dana da se podigla velika prašina oko mog prijatelja, brata, Novaka Đokovića i činjenice da se na njegovom Adrija turu pojavio virus Kovid-19. Pre svega hoću da svima koji su pozitivni poželim uspešan oporavak i da sve prođe bez komplikacija. Siguran sam da će svi iz ovoga izaći bez većih teskoba“, rekao je Stanković u izjavi dostavljenoj medijima.

Stanković je rekao da mu smeta negativna energija koja je poslednjih dana usmerena na prvog tenisera sveta.

„Kao da su svi zaboravili ko je i kakav je čovek i humanista Novak Đoković. Koliko iza sebe ima dobrih dela, humanitarnih aktivnosti i velike empatije. Na stranu sada kakav je teniser, a najbolji je ikada. Hajde da samo malo zastanemo u ovom uvredljivom kritikovanju i razmislimo da govorimo o čoveku koji više misli na druge nego na sebe i to radi već decenijama. I Adrija tur je organizovao iz humanih razloga, kako bi pomogao teniserima koji svih ovih meseci nemaju takmičarske mečeve i nemaju mogućnost da zarade“, naveo je on.

„Sam je rekao da je loše procenio, podigao je ruku, priznao, zašto se sada veliki broj ljudi i medija utrkuje u ‘provlačenju koz blato’. Zato ja želim da kažem: ‘Nole uz tebe sam, sliku o tebi ne može da promeni jedna pogrešna procena jer na drugom delu vage je hiljade pluseva i tone ljudskosti’. Za mene je uvek bio prijatelj koji je tu kad mi treba, mojim sugrađanima u Italiji je baš tokom korone pomogao nemerljivo, o pomoći Srbiji i radu njegov Fondacije neću ni da pričam“, dodao je trener Zvezde.

On je rekao i da „deca imaju osmeh zbog Đokovića i neće ga pokvariti potreba pojedinaca da iskoriste situaciju i Novaka predstave kao neodgovornog i sebičnog“.

„Nikada to nije bio, niti će“, dodao je Stanković.

Stanković je bio na otvaranju Adrija tura, a nekolicina fudbalera Zvezde zaraženo je koronavirusom.

„Nemam koronu. Testirao sam se u Beogradu pre par dana i sve je u redu. Mene je preskočila. Test mi je negativan“, istakao je Stanković.

Stanković je ocenio da ima više onih koji cene Djokovića i da će prvi teniser sveta ponovo pokazati ko je kada se vrati takmičenjima.

„Mnogo je više nas koji cenimo Novaka i znamo da se više od svih nervira što je do svega ovoga došlo, nego onih koji ovu situaciju koriste kako bi ga spustili sa pijedestala. Moraće, moj brat, da opet na terenu pokaže gde je i ko je. Siguran sam da će to i uraditi čim se nastavi teniska sezona“, naveo je Stanković.

Đoković je juče objavio da su on i njegova supruga zaraženi koronavirusom.

On je organizovao turnire u Beogradu i Zadru, zbog čega ga kritikuju mnogi teniseri i svetski mediji jer je to učinio u sred pandemije. Ocenili su da je neodgovoran i da daje loš primer, i ukazali da bi nastala situacija mogla da utiče na odigravanje Ju Es opena.

Tokom Đokovićevih turnira tribine su bile prepune, posetioci nisu držali distancu i čak su se slikali i rukovali sa teniserima. Učesnici turnira igrali su mali fudbal i izašli u noćni klub u Beogradu, dok su u Zadru između ostalog igrali revijalni košarkaški meč.

Među učesnicima oba turnira, pored Đokovića, koronavirusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, teniser Srbije Viktor Troicki, kao i trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki.

(Beta)