“Nisu tačni navodi da je pretučeni mladić u Novom Sadu preminuo”, saopštio MUP

0
Foto: Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije demantovalo je navode koji su se pojavili na društvenim mrežama a prema kojima je dvadesetosmogodišnji mladić koji je pretučen u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu preminuo.

“MUP saopštava da su netačni navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da je mladić preminuo”, navelo je ministarstvo.

Iz tog ministarstva apeluju na sve da “ne šire netačne informacije, uznemiravaju javnost i otežavaju rad nadležnim institucijama”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u subotu da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.

“Pozivamo građane, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o osobi sa fotografije, da se jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892-3876 ili na broj u Ministarstvu 011-362-7223”, navedeno je u saopštenju.

U MUP-u kažu da su o napadu obavešteni 24. avgusta i da nisu želeli da bilo šta sakriju od javnosti.

Direktor policije Vladimir Rebić je izjavio da je novosadska policija obaveštena o prebijanju mladića 24. avgusta od lekara, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, kako je tada naveo, od strane njemu nepoznatih osoba.

“Od tada do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policijski službenici su preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog Ivana Kontića (30)”, naveo je Rebić.

Na društvenim mrežama se u petak uveče pojavio uznemirujući snimak, na kome se vidi kako nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.