Niste dobili SMS za revakcinaciju. Evo šta bi trebalo da uradite

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Građani koji nisu dobili poruku o revakcinaciji, a izračunaju da je od prve doze vakcine prošao 21 dan, treba sami da dođu da prime drugu dozu, na istom onom mestu gde su primili i prvu.

Iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu rekli su da će pre revakcinisanja svako biti obavešten putem SMS-a, ali da se u slučaju da je neko dao pogrešan broj, te nije primio poruku, treba sam da se javi na isto ono mesto gde je primio vakcinu.

“Ujutru se vrši revakcinacija u domovima zdravlja u celoj Srbiji, a popodnevni termin je rezervisan za vakcinacija, tj. za prvu dozu vakcine”, objasnili su iz ove vladine kancelarije, prenosi B92.net.

Na Beogradskom sajmu u hali broj 3 vrši se revakcinacija, a u hali broj 11 vakcinacija. Takođe, u Belekspocentru je počela vakcinacija.

Kako su objasnili, ukoliko se desi da se neko između dve doze zarazi koronom, potrebno je da se javi svom lekaru koju će mu objasniti kada će biti njegov termin.

Revakcinacija se vrši 21. dana od prve doze. Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije objasnila je da se revakcinacija ne radi nikako pre 21. dana, ali da može da prođe više od toga i da u tom slučaju neće biti problema. Ona je objasnila da su sva istraživanja koja je INEP radio dokazala da su vakcine veoma kvalitetne i efikasne, kao i da su stvorile dobar imunološki odgovor.

“To dosta ohrabruje, iznenađena sam koliko ljudi dobro reaguju na sve vakcine koje trenutno imamo u Srbiji. Ja sam primila kinesku vakcinu, a test je pokazao da nakon druge doze imam povišen broj antitela. Svaka imunizacija pomaže u sprečavanju daljeg širenja i konačnog zaustavljanja pandemije “, objasnila je Gnjatović.