“Ništa nije obećao, nismo mu tražili, on je sve to uradio…”: Kako je Vesić postao počasni član Udruženja književnika Srbije

0
Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član.

Ta vest izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama, među kojima je i ona Siniše Kovačevića, dramskog pisca, koji je na Tviteru napisao da traži da bude izbrisan iz evidencije tog udruženja.

U Udruženju književnika kažu da je to vid odavanja nematerijalnog priznanja za pomoć koju je Goran Vesić pružio radu Udruženju književnika Srbije.

To, mnogi pre njega nisu učinili, a kako navode u Udruženju, mogli su.

Član Upravnog odbora UKS-a Dragan Mraović napominje da Vesića za počasno članstvo nije kandidovalo njegovo književno umeće, već pomoć koju je kroz svoje zalaganje pružio radu tog udruženja.

“Nama Vesić ništa nije obećao, nismo mu tražili, on je sve to uradio. Ovo što je uradio do sada i ovo što će tehnički da se sprovede. Samo da je beogradske susrete preneo na status grada, već je uradio mnogo i zaslužuje takvu počast kao dobrotvor, shvatite to tako. Nije on primljen zbog ove njegove knjige koju je objavio o Beogradu”, objasnio je Mraović, a preneo N1.

U daljem obrazloženju se navodi da je zbog ličnog angažovanja, zamenika gradonačelnika, podignut spomenik Vasku Popi, a pet gradskih ulica dobilo je ime po poznatim srpskim piscima.