“Nismo više narod iz Danteovog pakla, prihvatili smo Pekićeve savete…”

5
Foto Tanjug

Danas je za civilni saobraćaj otvoren mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj “Morava” kod Kraljeva.

Otvaranju je prisustvovao državni vrh Srbije.

“Mi kao narod danas više nismo žrtve, mi danas sami stvaramo svoju budućnost i odlučujemo o njoj”, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Prestali smo da budemo narod iz Danteovog pakla, oni kojima je glava okrenuta ka leđima pa mogu da gledaju samo nazad, umesto toga prihvatili smo Pekićeve savete, ‘oči su nam okrenute ka budućnosti i domu nase dece, a ne samo naših dedova'”, rekao je Vučić.

On je rekao i da na Vidovdan ne želi “da drži veliki govor, kao što su to radili njegovi prethodnici, a događaji koji su posle sledili nisu bili na korist srpskog naroda”. On je poruči da su budućnost Srbije mir, stabilnost i rad, bez odricanja od onoga što je, kaže, najvažnije i najsvetije u našoj istoriji – “očuvanje našeg imena i prezimena”.

5 KOMENTARA

  1. Pitaj članove svoje partije ko je Pekić, ako 2% zna, ja ću na sledećim izborima glasati za SNS. Ne važi odgovor da je spomenik.

Comments are closed.