“Nismo u ‘podaničkom odnosu’ prema Đilasu. Uskoro ujedinjenje DS…”

0
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lurovac izjavio je da se intenzivno radi na konačnom i formalnom ujedinjenju tri stranke u DS, najavljujući da se to može očekivati početkom februara.

Uz ocenu da tek predstoje velika iskušenja i velika borba za prava i slobode koje je vlast uzurpirala gradjanima, Lutovac je za današnje izdanje lista Danas rekao da je važno “da to bude uradjeno valjano i u najboljem interesu stranke, njenih članova i simpatizera”.

“Tačno je, špekuliše se da će do konačnog i formalnog ujedinjenja DS doći 3. februara”, dodao je on.

Lutovac je govoreći o ujedinjenju DS, Socijaldemokratske stranke i  Zajedno za Srbiju, rekao da je to veliki datum ne samo za DS, nego i za celo društvo i demokratiju u Srbiji.

“DS nije samo jedna od stranaka na političkoj sceni Srbije, nego pokretač i kreator svih važnih promena na bolje u našem društvu”, rekao je Lutovac.

Na pitanje da li je (lideru Saveza za Srbiju) Draganu Djilasu isplaćen dug i da mnogi veruju da je zbog duga stranka u podaničkom odnosu prema njemu, Lutovac je rekao da “mnogi veruju Vučićevim tabloidima”.

“DS nema dugove prema Draganu Djilasu i nikad nije bila, niti će ikada biti u podaničkom odnosu ni prema nekome, pa ni prema njemu”, rekao je Lutovac. 

(Beta)