“Nisam pobedio Novaka od 2015? Nisam znao da je toliko prošlo…”

0
Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da je u četvrtak osetio kako je vreme da konačno pobedi Novaka Đokovića, pošto je saznao da protiv njega nije slavio još od 2015. godine, prenosi Sport klub.

Federer je pobedio Đokovića u poslednjem kolu grupne faze na Završnom mastersu i tako obezbedio mesto u polufinalu. Za Đokovića je to značilo eliminaciju sa turnira.

Na konferenciji za medije posle meča, novinari su upitali Federera da li se “konačno rešio ‘duhova prošlosti’ koji ga muče od Vimbldona”.

“Nisu postojali duhovi prošlosti sa Vimbldona. To je nešto na čemu su novinari insistirali. Iskreno, nisam ni znao da ga nisam pobedio toliko dugo, nisam znao za taj niz pobeda protiv mene. Valjda zato što su mečevi u Parizu i na Vimbldonu bili toliko ujednačeni”, odgovorio je on.

“Čuo sam tek pred meč da toliko dugo nemam pobedu. Osećao sam da je vreme. Zadovoljan sam kako sam odigrao, pogotovo jer sam pobedio Novaka. Ali nisam se rešio nikakvih duhova prošlosti, nastavio sam dalje brzo posle Vimbldona”, rekao je.

Poraz i eliminacija Đokovića značili su i da će Rafael Nadal završiti godinu na prvom mestu ATP liste.

“Siguran sam da je Rafa gledao ovaj meč. Znao sam da je za Novaka veliki ulog. Da nije pobedio na Vimbldonu, možda se ne bi ni našao u ovoj situaciji… Obojica su imali odlične sezone. Zadovoljan sam što sam ih pobedio obojicu ove godine, ali su zaslužili da budu bolje rangirani od mene”, zaključio je Rodžer.