“Nisam odgovorna za pad austrijske vlade”: Oglasila se Srpkinja iz spornog snimka sa Štraheom

1
Foto: Printscreen

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se putem svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad austrijske vlade, niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca-Kristijana Štrahea.

“Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije”, navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi.

Pismom, koje je objavio Dnevni Avaz, oglasilo se i Advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da “označavanjem naše vlastodavke kao nekoga ko svojom “fatalnom privlačnošću” utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do “pada vlade” jedne od vodećih država EU, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost”.

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPÖ-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kopromitirajućem video snimku.

1 KOMENTAR

Comments are closed.