“Nisam naručio ubistvo Darka Kovačevića, mi smo prijatelji”: Raul Bravo i vrtlog lažnih vesti o umešanosti u atentat na srpskog fudbalera

0

Od Pireja do Beograda svetlosnom brzinom odjeknula je vest da je bivši srpski reprezentativac Darko Kovačević ranjen ispred svoje kuće. Nakon toga pojavile su se informacije da ipak nije pogođen, a nedugo posle toga pojavile su se informacije i da je bivši španski fudbaler Raul Bravo bio nalogodavac tog napada.

Te informacije pojavile su se u nekim srpskim medijima, čije su navode preneli mediji u Grčkoj i Španiji. Zatim se ta vest vratila u Srbiju, kao potpuno nova vest, a jedina konstanta usred grešaka u prevodu, bilo je ime Raula Brava.

Bravo se povodom toga oglasio u jednoj radio emisiji i objasnio da nikako nije povezan sa napadom na bivšeg srpskog fudbalera. Njegovu izjavu prenela je i Marka.

“Ove stvari me inače ne dotiču, ali to čita moja porodica i zaista nije prijatno. Darko me je pozvao da proveri kako sam zbog svih ovih gluposti, mi smo bili ne samo saigrači nego i cimeri, imamo sjajan odnos i dan danas. Netflix može da snimi film o svim ovim ludorijama. Žuta štampa u Srbiji je objavila da želim da ubijem Kovačevića i bio sam šokiran tim navodima”, poručio je Raul Bravo.

“Naš odnos je sjajan, mi smo veliki prijatelji, ponavljam. Ovo što se priča je poptuno ludilo. Darkova porodica jeste malo uplašena, ali sam znao da će se Darko smejati na ta pisanja medija, tako je i bilo, pozvao me je ubrzo posle svega i imali smo kvalitetan razgovor. On nikada nije bio problematičan i nikome nije jasno zašto se sve ovo desilo. Zaradio je mnogo novca igrajući fudbal i sada mora da ostane miran”, nastavlja Bravo.

“Svi su me pitali zbog čega nisam tužio list koji je ovo objavio, ali da budem iskren od toga ništa dobro neću imati. Nema potrebe da tako “čistim ljagu sa imena”, svi znaju ko sam i šta sam i da nemam veze sa ovim. Znajući Darka, prvo sam pomislio da je neko pokušao da ga opljačka. Ne mogu ni da zamislim ko to može da mu naudi”, zaključio je Raul Bravo.