“Nisam mogla ni da hodam, spavam. Mislili smo da nema leka. Bilo je jako teško…”: Jelena Janković o pauzi u karijeri

0
Beta - AP Photo/Darko Vojinovic

Jelena Janković se nakon tri godine vratila na teren na egzibiciji u Beogradu, a u razgovoru za Sport Klub otkrila je da još nije rekla zbogom tenisu.

Uprkos tome što su je neki praktično već videli u penziji, Jelena ipak ne odustaje i nada se da bi jednoga dana ponovo mogla da se nađe na nekom turniru, preneo je N1.

Kada su u pitanju razlozi zbog kojih je napravila višegodišnju pauzu, ona ističe: “Prvenstveno zbog povrede. Imala sam tešku povredu leđa i zbog toga me dugo nije bilo. Ja se zvanično nisam penzionisala, niti sam se povukla. Jednostavno nisam znala kada i da li ću se uopšte vratiti i kako će se situacija odvijati”.

Ona je rekla da je na Novakovu inicijativu postala deo ovog događaja i zahvalila mu se. “Uzela sam reket u ruke nakon skoro tri godine, toliko je prošlo od mog poslednjeg meča”, rekla je Janković.

Novaku nije bilo teško da ‘nagovori’ Jelenu da se pojavi u Beogradu.

“Jako je slatkorečiv. Šalim se. Nazvao me kad sam bila u Dubaiju. Prihvatila sam poziv, hvala mu što me pozvao, on je naš veliki šampion i nisam mogla da ga odbijem iako nisam trenirala i nisam u kondiciji da bih mogla da igram. Ipak sam se potrudila, bilo mi je jako zabavno. Igrali smo finale 2008. protiv Serene Vilijams i Mardija Fiša na Hopman kupu. Sećam se tih trenutaka, danas mi je bilo prelepo na terenu, sa Olgom, Nendaom, sa svima”.

Jelena je otkrila šta je radila protekle tri godine.

“Putovala sam, bila sam svuda, bila sam u Americi, u Dubaiju i usput se lečila. Povreda je sad sanirana, trebalo je mnogo vremena, išli smo od doktora do doktora. Mislili smo da nema leka, da neću moći da funkcionišem normalno. Nisam toliko pratila dešavanja na Turu, ali me mnogi pitaju, mnogima nedostajem, svi bi hteli da opet zaigram,” kaže ona.

Janković je naglasila da je morala više da sluša svoje telo.

“Godinu i po dve sam se mičila, igrala pod bolovima. Uvek sam imala želju da igram, često sam radila tako, što nije bilo pametno kod takve povrede. Trebalo je više da slušam svoje telo. Sve sam prolongirala, nadala sam se da će proći, ali bilo je sve gore. Nisam mogla ni da hodam, spavam… Bilo je jako teško. Za moju psihu nije bilo lako da to podnese, da moram tako da živim. Sada se osećam dobro, srećna sam, meni je samo zdravlje potrebno, ništa drugo”, rekla je ona.

Osvrnula se Jelena i na Olgu Danilović, ako i srpski tenis posle Ane Ivanović i nje.

“Mislim da je jako talentovana devojka, naša je velika nada i očekujemo od nje da nastavi tu lozu. Što da ne, da bude i bolja od mene i Ane. Želim joj svu sreću, da i ona bude šampionka i broj jedan, neko sa kim se ponosimo. Nadam se da ćemo imati šamopione u budućnosti, kao što smo nas dve bile.”

Srpkinja je istakla da se “bavi određenim biznisom, investicijama”.

“Nisam tip koji voli da priča o intimi, svom privatnom životu. Ne pojavljujem se mnogo, niste imali da pišete mnogo o meni, a i nema razloga,” dodala je Jankovićeva.

Na pitanje da li ima poruku za Anu Ivanović, rekla je: “Nemam šta da joj poručim, živi svoj život, želim joj svu sreću u životu, ma sve najbolje.”