“Nisam ja ni Čelsi, ni Real, ni Inter. Ja sam svi oni…”: Murinjo se vratio i doneo sa sobom konferencije za pamćenje

0
Foto: Profimedia

Kada je objavljeno da je novi trener Totenhema portugalski stručnjak Žoze Murinjo, reakcije su bile oprečne. Jedni su se radovali, drugi su se nadali da nikada neće prestati da radi kao komentator za Skaj.

Ipak, svi su u Tom trenutku znali da do kraja Premijer lige ima 25 kola i da to znači da ćemo biti u prilici da vidimo najmanje 50 zanimljivih konferencija za štampu od gospodina Posebnog.

Prva je bila duga i vrlo šarmantna.

Murinjo je došao na “predstavljanje”, a sa sobom je poneo i osmeh, šmekerske odgovore na teška pitanja i unapred pripremljene rečenice koje navijači ne mogu da ne zavole.

Najveći broj pitanja bio je usmeren na to što je već radio u Londonu, na Stamford bridžu.

“Navijači Totenhema će me videti kao Mister Čelsija? A neće reći da sam Mister Inter, Mister Real, Mister Porto? Mislim da u ovom trenutku niko ne želi da Totenhem pobeđuje kao ja i da će to navijačima biti najvažnije. Nisam ja ni Čelsi, mi Inter ni Real. Ja sam svi oni…”, rekao je Murinjo i nasmejao novinare.

Pitali su ga šta misli o svom stavu da zbog Čelsija nikada neće voditi Spurse, a on je uz široki osmeh rekao: “To je bilo pre nego što sam otpušten”.

Iz konferencije od 40 minuta moguće je izvući 30 dosetki, ali ćemo tek videti koliko će Posebni imati prostora za zabavu i šarmantan stil odgovaranja na pitanja.

Možda već za vikend, posle meča sa Vest Hemom.