“Niš mora da otvori privremenu kovid bolnicu”: Gradonačelnik najavio da se pacijenti vraćaju u “Čair”

0
Ilustracija: Profimedia

(Beta) – Grad Niš planira da u što kraćem roku otvori privremenu kovid bolnicu, s obzirom da broj zaraženih raste, rekla je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Privremena kovid bolnica biće najverovatnije u Čairu. Bićemo spremni da za desetak dana primimo prve pacijente, ukoliko ih bude bilo”, izjavila je Sotirovski na konferenciji za novinare nakon sednice Gradskog veća.

Ona je dodala da će privremena kovid bolnica biti od velike koristi Kliničkom centru u Nišu, s obzirom da Klinički centar prima pacijente od Kladova do Preševa i da je “jako veliki pritisak” na tu zdravstvenu ustanovu.

“Grad Niš će prostor privremene kovid bolnice pripremiti za treći talas epidemije u saradnji sa Vojskom Srbije, Crvenim krstom i drugim nadležnim institucijama”, izjavila je Sotirovski.

Na pitanje novinara koliki je broj novozaraženih u Nišu poslednjih dana, Sotirovski je kazala da to “nije pitanje za nju, već za Klinički centar i epidemiloge”.

Prema njenim rečima Niš u ovom trenutku ne razmišlja o proglašenju vanredne situacije, jer trenutna situacija u gradu prati situaciju u ostalim gradovima Srbije.