NIS donirao 33 hiljade litara pijaće vode Ivanjici i Blacu

  0

  Kompanija NIS donirala je više od 33 hiljade litara pijaće vode opštinama Ivanjica i Blace, čiji su žitelji danima bez vode za piće iz gradskog vodovoda.

  Milan Ćurčić, predsednik opštine Blace, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i istakao veliki značaj za opštinu i njene stanovnike.

  „Ljudi dobre volje iz kompanije NIS čuli su sa kakvim se problemima susrećemo od posledica poplave i odmah su nam donirali pijaću vodu. U pitanju je 17 tona pijaće vode koja nam je vrlo značajna u ovom teškom trenutku za našu opštinu i njene meštane. Krizni štab će ovu pijaću vodu danas rasporediti ustanovama kao što je Dom zdravlja, starački dom, dom za ometene u razvoju i vrtiće“, istakao je Ćurčić.

  Voda koja je jutros rano isporučena u Ivanjici tokom dana je distribuirana žiteljima, kaže zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

  „Iako je sinoć uspostavljeno snabdevanje sa gradskog vodovoda, reč je o tehničkoj vodi tako da nam je ova donacija od ogromnog značaja. Već smo organizovali isporuku meštanima a kompaniji NIS se zahvaljujemo što nam je pomogla u izuzetno teškom trenutku za sve“, istakao je Mitrović.

  „NIS već godinama pomaže lokalnim zajednicama u Srbiji i uvek smo spremni da pružimo podršku kada je to najpotrebnije. Čim smo čuli za probleme sa kojima se suočavaju Ivanjica i Blace, organizovali smo se i odlučili da pomognemo tako što ćemo donirati pijaću vodu koju proizvodi naša kompanija. Sigurni smo da ćemo na ovaj način doprineti da žitelji ove dve opštine lakše prevaziđu nevolju sa kojom su se suočili, a mi ćemo i dalje biti spremni da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo građanima Srbije“, izjavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

  U akciju doniranja vode za piće „Jazak“ aktivno su uključeni i volonteri NIS-a u okviru „Kluba volontera“, čime se nastavljaju humanitarne akcije kompanije NIS i njenih zaposlenih, u cilju podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  Kompanija NIS od 2009. godine pod sloganom „Budućnost na delu“ organizuje i učestvuje u humanitarnim aktivnostima kojima se rešavaju akutni problemi građana, ali i generalno unapređuje život u lokalnim zajednicama u koje je do sad uloženo više od 3,8 milijardi dinara.