NIS: Atraktivni programi za mlade

  0
  Fotografija: NIS

  Natalija Bilenok, zamenica generalnog direktora NIS-a za organizaciona pitanja, rekla je da su mladi obrazovani ljudi budućnost kompanije i da NIS ulaže značajne napore u njihovo obrazovanje i profesionalni napredak.

  “Naš slogan je ‘Budućnost na delu’. On ujedno označava i da smo mi kao kompanija prepoznali da je budućnost NIS-a u rukama mladih generacija. Takođe smo svesni da NIS, sa više od 11.000 zaposlenih, objedinjuje mnogo različitih generacija, da ima dugu istoriju, tradiciju, stabilnost. Svi naši zaposleni su osnovna snaga i energija kompanije. S ponosom mogu da kažem da mladi rado dolaze da rade u NIS-u i da je to rezultat naših sistemskih napora da budemo poželjan poslodavac za nove generacije”, rekla je Natalija Bilenok u intervjuu za “Energiju Balkana”.

  Ona je dodala da NIS programe za mlade sprovodi već nekoliko godina, te da su oni kreirani na osnovu potreba kompanije, ali pre svega imajući u vidu potrebe mladih ljudi.

  “Pažljivo pratimo sve trendove na tržištu, prilagođavamo se i kreiramo programe koji su odgovarajući za zaposlene na početku karijere i koji omogućavaju njihov dalji razvoj. Trudimo se da privučemo mlade, obrazovane ljude da rade kod nas, a to ujedno znači i da ih motivišemo da ostanu da rade u svojoj zemlji”, rekla je Natalija Bilenok.

  Prema njenim rečima, NIS nudi i atraktivne programe prakse za studente.

  “Imamo ciljne programe, poput programa studentske prakse „NIS Calling“ kojim smo studentima, koji imaju brojne obaveze na fakultetu, omogućili da 320 sati prakse u NIS-u usklade sa prioritetima na fakultetu. Realizaciju ovog programa smo započeli 2019. godine i zbog njegove fleksibilnosti imamo veliko interesovanje studenata koji žele da obave praksu u našoj kompaniji i da se, nakon toga, zaposle kod nas ukoliko postoji obostrana zainteresovanost”, rekla je zamenica generalnog direktora NIS-a.

  Prema njenim rečima, NIS je tokom 2020. godine započeo program „NIS Energy”, a reč je o jednogodišnjem, plaćenom programu namenjenom mladim kandidatima koji žele da prve karijerne korake učine u NIS-u.

  “Takođe, podržavamo studentske organizacije, studentsku zajednicu, konferencije…Time smo postigli da nas mlade generacije u Srbiji prepoznaju. Prema istraživanju AIESEC-a, u kom je učestvovalo više od 4.000 ispitanika, NIS je među tri najpoželjnija poslodavca za mlade. Reč je o značajnom rezultatu za nas i ponosni smo na činjenicu da je naša kompanija već godinama u samom vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca”, rekla je Bilenok.