Nikola Jovanović: “Vesić obmanuo javnost da će kocke na Trgu biti zamenjene o trošku izvođača”

1
Foto: Tanjug

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obmanuo javnost tvrdnjom da će kocke na Trgu republike biti zamenjene o trošku izvođača, jer je iz gradskog budžeta izdvojeno dodatnih 34 miliona dinara za radove na Trgu, preneo je N1.

“Odbornička grupa SZS mesecima upozorava gradsku upravu i javnost da su radovi na Trgu republike preplaćeni, predugi i neadekvatni. Jutrošnja izjava Vesića da su utvrđene manjkavosti u vezi za kockama i da je potrebno dodati biciklističku stazu i ostale elemente, pokazuje da smo sve vreme bili u pravu”, rekao je Jovanović.

On je na štandu Narodne stranke na Trgu republike, gde je razgovarao sa građanima, istakao da je odbornička grupa SZS detaljno analizirala radove i izračunala da sve što je urađeno na Trgu realno košta 4,2 miliona evra, odnosno više nego duplo manje od devet miliona evra potrošenih iz budžeta Beograda.

“Zato tražimo od Državne revizorske institucije, tužilaštva i policije da istraže da li postoje elementi krivičnog dela u vezi sa radovima na Trgu republike”, rekao je Jovanović, prenela je Narodna stranka.

Zamenik gradonačelnika Beograda naložio je izvođaču radova na Trgu Republike da u roku od 35 do 40 dana zameni sve kocke na kolovozu oko Trga o svom trošku i bez zaustavljanja saobraćaja.

1 KOMENTAR

  1. Za ove na vlasti bilo bi potrebno izgraditi jedan novi veliki zatvor da svi mogu da stanu u njega. Narod bi to rado platio !!!

Comments are closed.