Nikola Jokić treći put ove sezone proglašen za igrača nedelje na Zapadu: Adetokumbo osvojio priznanje u Istočnoj konferenciji…

0
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić proglašen je za najboljeg košarkaša Zapadne konferencije za proteklu nedelju, dok je Grk Janis Adetokumbo dobio priznanje na Istoku, prenosi sajt NBA.com.

Srpski centar je u protekloj, trinaestoj, nedelji od početka sezone igrao – a to je sada već postalo opšte mesto – monstruozno. U proseku, beležio je 26,8 poena, 12,3 skokova i 8,5 asistencija po meču, a skor tima Majkla Melouna u prethodnih sedam dana je bio 3-1.

Podsetimo, Jokić je treći put ove sezone proglašen za igrača nedelje na Zapadu, što je u istoriji tima iz Kolorada pošlo za rukom još samo legendarnom Karmelu Entoniju u sezoni 2006/07.

Takođe, lideru Nagetsa je devta individualna nagrada u karijeri i ponovo je samo Entoni u dresu Denvera imao više ličnih priznanja od njega, ali sada samo jedno više.

Ujedno, Jokić, Denver i navijači širom Srbije imaju još razloga za zadovoljstvo.

Prethodni period u NBA ligi je bio veoma uzbudljiv, a događaji na terenu odrazili su se i na predviđanja o tome ko bi mogao da bude MVP ove sezone. O tome redovno piše Majk Rajt za NBA.com, a prema njegovim rečima, trenutno je najbliži toj tituli upravo “Džoker”.

Prema Rajtovoj listi, koja se redovno ažurira, na drugom mestu je as Portlanda Demijen Lilard, dok je treći upravo Adetokumbo.