“Nikada nisam krao od fudbalera…”: Hapšenja fudbalskih agenata zbog transfera Aleksandra Mitrovića

0
Foto: Profimedia

Policijski istažitelji su uhapsili dvoje ljudi, koji su osumnjičeni za malverzacije prilikom transfera srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića, prenosi AFP. Među uhapšenima je i agent igrača.

Belgijski tužioci koji se bave korupcijom u fudbalu ističu da je u pitanju čitav niz transfera, sa kojima je povezan agent Kristof Enrote.

Neki od njegovih klijenata su i belgijski reprezentativci, Tibo Kurtoa igrač Real Madrida i Janik Karasko.

Desna ruka poznatog agenta, Kristof Šenio, uhapšen je u Liježu.

Četiri racije su organizovane u poslednja dva dana – u Monaku, u Londonu i dve u Belgiji.

U transfer Mitrovića u Njukasl, u kojem je postao jedan od omiljenih igrača zbog svoje posvećenosti i isticanja da je još kao dečak navijao za taj klub, bili su uključeni i globalno poznati fudbalski agenti Pini Zahavi i Falji Ramadani.

Problemi u vezi sa korupcijom odrazili su se i na igre Anderlehta. Legendarni belgijski klub je trenutno na 13. mestu u ligi.

Belgijski Nijuzblad tvrdi da su pod lupom i transferi Jurija Tilemansa, Leandera Dendonkera, pa i Romelua Lukakua pošto je Enrotea, inače sina nekadašnjeg reprezentativca Belgije Rožea Enrotea, optužio njegov nekadašnji saradnik, inače trener Peter Smets.

“Nikada nisam krao od fudbalera”, branio se prošlog oktobra Enrote, koga je Smets optužio da je igrače zakinuo za milione evra.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Mitrović lično nema nikakve veze sa istragom, niti postoji osnov sumnje da je uključen u bilo kakve malverzacije.