“Nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno, da se nije desilo devojčicama koje sam gledao kako rastu”: Biković podržao Milenu Radulović i Ivu Ilinčić

0
Foto: Igor Pavićević

Glumac Miloš Biković pružio je podršku koleginacama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić koje su javno progovorile o silovanju i zlostavljanju koje su doživele od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića. 

“Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sad je pokazala koliko je zrela” – napisao je Miloš Biković u svojoj objavi.

“Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, devojčicama koje sam gledao kako rastu u divne mlade žene i umetnice, verovatno nikada ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bilo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama. Tiče me se”, dodao je Biković.

“A svi oni koji boje glasove podrške, lajkove ili krvna zrnca – prave od ove teme ono što ona nikad ne sme da postane. Možda ne znaju šta rade, ne odobravam i ne učestvujem. Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore”, napisao je glumac.

Aleksiću je prijavilo nekoliko devojaka, određen mu je pritvor od 30 dana i osumnjičen je za silovanje i nedozvoljene polne radnje.