“Nije se reagovalo na studentsku žurku kako to ne bi bilo predstavljeno kao brutalnost režima…”

1
Foto: Printscreen Youtube

(Beta) – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da policija i komunalna milicija, uprkos kršenju epidemioloških mera, nisu reagovale na sinoćnu veliku studentsku žurku u Kampusu novosadskog univerziteta, iako su pratile šta se dešava, da se ne bi reklo da je to “brutalnost režima”.

“To što nisu reagovali, ne znači da neće biti podnete prijave protiv organizatora”, rekao je Vučević za portal 021.rs.

Prema njegovim rečima, da su nadležni organi reagovali, “mediji bi bili preplavljeni slikama na kojima se vidi kako policija nešto interveniše i odmah bi se klatno prebacilo na drugu stranu”.

“Reklo bi se: ‘Evo šta se radi i kako se brutalno režim iživljava nad građanima koji su umorni od korone'”, rekao je Vučević.

Dodao je i da ukoliko ne postoji solidarnost i odgovornost u društvu, onda ne može ni da postoji sila koja će da sprovodi zakon, jer “ako svi kažu da ih baš briga za mere, ne postoji pet miliona policajaca i komunalnih milicionera koji bi pisali na hiljade kazni”.

“Razumem da je ljudima dosta svega i da žele da se druže, ali su ovo neodgovorni potezi. To je jedna ružna poruka medicinarima, kao i porodicama čiji su srodnici sada u bolnicama. Jasno mi je da je mladim ljudima stao žvot, ali ne razumem šta ovim ponašanjem poručuju lekarima na Infektivnoj klinici, u Kovid ambulanti, sestrama, tehničarima”, rekao je Vučević.

Više stotina mladih sinoć se okupilo kod studentskog doma “Slobodan Bajić” i bez pridržavanja epidemioloških mera organizovalo žurku na otvorenom.

Oni su iza sebe ostavili i velike količine đubreta.

1 KOMENTAR

  1. Gradonačelnk Novog Sada priča gluposti po običaju. Ako postoje usvojene mere koje se ne poštuju onda se zna obaveza postupanja organ nadležnih za njihouu kontrolu. Izgleda da misli da ovako može da sacuva sadašnju fotelju. Nepostupanje po zakonu predstavlja jednako kršenje istog i treba da bude smenjen.

Comments are closed.