“Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod – ovce, koje su pohrlili u Nikšić”: Zbog ove objave suspendovana je službenica MUP-a Crne Gore

0
Foto: Printscreen Vijesti video

Službenica Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Sandra Bugarin od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ona je suspendovana do okončanja disciplinskog postupka zato što je na Fejsbuku učesnike skupa u Nikšiću nazvala  “ovcama”, javile su podgoričke Vijesti.

“Povodom istupa i izraženih neprimerenih stavova i komentara na ličnom Fejsbuk profilu službenice MUP-a Sandre Bugarin, načelnice Direkcije za azil u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, obaveštavamo vas da je ministar unutrašnjih poslova, preduzimajući mere iz svoje nadležnosti, protiv navedene pokrenuo postupak za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

Službenica Sandra Bugarin, takođe, dodaje se u saopštenju, od danas ne obavlja poslove načelnice Direkcije za azil i ista je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, prenele su Vijesti.

U saopštenju ministarstva se dodaje i da će u konkretnom slučaju Uprava policije preduzeti aktivnosti iz delokruga svoje nadležnosti.

Sandra Bugarin je u objavi, povodom okupljanja vernika na saboru u Nikšiću u subotu, na Fejsbuku napisala: “Nije problem Daka duhovni, ni Amfilohije razjareni, no je muka ovaj narod – ovce koje su pohrlili u Nikšić!”.

Nakon toga, ona je objavila i izvinjenje. 

Iz MUP-a su kazali da je postupak za utvrđivanje da li postoje elementi teže povrede službene dužnosti pokrenut i protiv Kristine Đukanović, službenice Direktorata za vanredne situacije MUP-a. 

Đukanović se uključila u diskusiju koju je pokrenula Bugarin i na njene navode napisala da su “razni ljudi otišli sa raznim motivima”.

Ona je dodala i da veruje da ih je najmanje pošlo zbog dvojice koju Bugarin pominje u komentaru, ali piše i da se bar nada da je tako.

“Napominjem da lični stavovi zaposlenih ne predstavljaju i stavove organa – naprotiv, oštro osuđujem svaki oblik  širenja netolerancije i netrpeljivosti”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.