“Nije mi jasno šta je suština afere Jovanjica. Šta bih pogrešio da sam otišao da posetim imanje uspešnog privrednika koji gaji paradajz?”

4
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu nije jasno šta je suština afere “Jovanjica”, da nikada nije bio u kontaktu sa osumnjičenim za uzgajanje marihuane na tom poljoprivrednom dobru, a da se “slučajno dogodilo da ni njegov brat Andrej baš nikada nije bio u kontaktu sa Koluvijom”.

Vučić je na TV Prva rekao da u telefonu Andreja Vučića nije bilo dokaza da ga je zvao Koluvija nakon hapšenja.

“Ja kažem narodu, nikakvog kontakta nije bilo. Šta sad s tim da radimo, sa notornom izmišljotinom? Šta bih pogrešio da sam otišao da posetim imanje uspešnog privrednika koji gaji paradajz? Šta je problem sa tim, šta je afera? Mora da izađe policija ili tužilastvo, po krivičnoj prijavi Tužilastvu za organizovani kriminal, pa da vidimo šta će oni da kažu”, rekao je Vučić.

On je rekao da neće tužiti medije koji njega i njegovog brata dovode u vezu sa slučajem uzgajanja marihuane na poljoprivrednom dobru “Jovanjica”, koje je dobijalo subvencije od države za proizvodnju organske hrane, “zato što je čovek koji nije tužio nijedan medij ni za jednu od milion laži”.

Vučić je rekao i da on kao predsednik nema mogućnosti da menja stvari, jer postoji stalnost pravosudne funkcije pa im “ne može niko ništa”, a da bi u suprotnom dobio kritike i iz zemlje i iz Evropske unije.

“Postoji čovek koji kaže da mu je drugi čovek platio i naredio da ubije nekog čoveka, ali oni ne žele da ga uzmu kao zaštićenog svedoka”, rekao je Vučić.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. re: …sad kriv Vučić za vaše laži
    https://www.danas.rs/politika/bruk-od-pocetka-se-znalo-da-su-srbiji-potrebne-godine-da-udje-u-eu

    SNS koristi Vučića jer znaju da je autokrata koji želi da o svemu odlučuje, i to sam, tako da oni mogu na kraju svu odgovornost svaliti na njega, a nekima iz EU Vučić odgovara da sprovodi ono što su oni zamislili, jer je kompromitovan već od ratova 90-tih tako da ga mogu strpati u zatvor,

  2. Ти који “знаш” да Кораћ никако не сме да буде на слободи, ти који знаш да је Космајац највећи дилер наркотика у Србији и шире, ,… питаш, шта би било да си отишао да посетиш имање успешног привредника који гаји парадајз ? Како си само за све ове пре Колувије знао да не гаје и продају (само) парадајз ?

  3. Ne treba da nas čudi slučaj”Jovanjica” jer on otvoreno u vezi sa slučajem korupcije “Krušik” danas na TV Prva kaže da je to samo trgovina uticajem, što , čak i da je samo to, takođe prestavlja korupciju.

Comments are closed.