Oglasio se tužilac kome je Simonović iz Grocke pretio na suđenju: “Nije mi bilo prijatno. Ali ja znam da se nosim sa pritiscima…”

1
Foto: Printscreen N1

Tužilac Predrag Milovanović izjavio je u podkastu Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS) da su pretnje koje mu je uputio bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović atak na javno-tužilačku organizaciju.

“To što je optuženi izgovorio, u krivičnopravnom smislu, nije pretnja. Ipak, to što je rekao da sam zloupotrebio svoj položaj, da će se on pozabaviti i sudskim putem radom javnog tužilaštva, da sam montirao proces protiv njega te da neću biti tužilac kad se završi postupak – jeste atak na javnotužilačku organizaciju. Ali ja znam da se nosim sa pritiscima i to nije jedini primer”, rekao je Predrag Milovanović, zamenik tužioca u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Milovanović je rekao da, kada čitajući transkript sa suđenja vidimo jedno obraćanje bivšeg predsednika opštine koji u svoju odbranu govori o njegovoj popularnosti u lokalnoj zajednici, govori o tome da on ima podršku naroda, to tu tumači kao neprimereni politički govor i obraćanje.

“To je neprimereni uticaj na rad javnotužilačke organizacije i na mene konkretno koji u ovom konkretnom slučaju zastupam javnu optužbu”, rekao je Milovanović.

On je kazao i da mu reči koje mu je uputio Simonović nisu bile prijatne, jer dolaze od nekoga ko uživa poverenje naroda i građana.

“Nemojmo smetnuti s uma, Narodna skupština je mene birala za zastupnika javne optužbe. Ja sam tu da štitim javni interes i sad imamo nekoga ko je isto tako obavljao jednu funkciju, na način koju je obavljao. Međutim, ja se ovde ne bavim njegovim političkim radom, ja se isključivo bavim predmetom optužbe i krivičnopravnim događajem. Tvrdim i zastupam optužbu u kojoj smatram da je ovih pet lica protivpravno delalo u datom slučaju i time je bila ugrožena imovina i životi njihovih najbližih sugrađana”, rekao je Milovanović.

Predrag Milovanović zastupa optužbu u slučaju paljenja kuće novinaru portala Žig Info Milanu Jovanoviću, a na poslednjem ročištu optuženi Dragoljub Simonović, doskorašnji predsednik opštine Grocka i član Gradskog odbora SNS, javno mu je pretio u sudnici, tvrdeći da će se pozabaviti njegovim radom i “da on možda više i ne bude tužilac”.

Milovanović je istakao da je saradnja sa policijom tokom istrage u slučaju paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću bila korektna, ali i da je on, uvidevši težinu postupka i njegov značaj u javnosti, sam učestvovao u svim saslušanjima i drugim prikupljanjima dokaza, lično potpisujući sve zapisnike sa saslušanja.

1 KOMENTAR

  1. Da je uhapšen i da je robijao zbog svega što je uradio kao gazda u Železnicama Srbije umesto što je nagrađen drugom funkcijom kao drugar Tome Diplome sve bi bilo drugačije. Ili što reče lik u crtanom filmu: “Svega toga ne bi bilo da je Pera na vreme otišao u policiju”. Zbog ovakvih smo tu gde smo. Kakav god da je Tito bio u njegovo doba bi ovakav visio.

Comments are closed.