Nije kraj, Denver je izjednačio: Revolveraški obračun Mareja i Mičela ulazi u majstoricu

0

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Jutu Džez rezultatom 119:107 u šestoj utakmici plej-of serije, čime su zakazali sedmi duel.

Tako će revolveraški obračun Džamala Mareja koji je zagrejao ruku i ne dozvoljavala joj da se ohladi, sa liderom Džezera Donovanom Mičelom, dobiti svoju sedmu epizodu.

Marej je ponovo zabeležio 50 poena, dok je Mičel bio na 44.

Košarkaš Nagetsa veruje u prolaz dalje.

“Jako dugo se borimo i znamo kako treba da igramo u teškim situacijama. Saigrači veruju u mene, ja verujem u njih, imam samopouzdanje i jedini nam je cilj da postanemo 12. tim koji se vraća iz rezultata 1:3”, rekao je Marej.

Druga violina za Denver u ovoj seriji, ali svakako prva i po spremnosti da se podredi kolektivu, jeste Nikola Jokić. On je ubacio 22 poena i podelio 9 asistencija, najviše u ekipi, forsirajući raspoloženog Mareja.

Sa druge strane bio je raspoložen Majk Konli koji je ubacio 21 poen.

Juta je pogodila svojih prvih sedam šuteva, nešto bolje je otvorila meč, ali je Marej sa 14 poena u drugoj četvrtini utakmicu vratio u ravnotežu i doneo blagu prednost Nagetsima na poluvremenu. U trećoj četvrtini tim Majkla Melouna sa odvojio, a u poslednjoj deonici je Marej nadmašio Mičela u direktnom duelu (21:17) i rešio utakmicu.

“Iz ugla navijača, znam da je sedma utakmica atraktivna, ali kao igrač nisam želeo da igramo majstoricu. Ipak, uvek u životu morate igrati sa rukom koja vam je podeljena i mi ćemo pokušati iz nje da izvučemo maksimu”, rekao je Mičel.

Njegov trener, Kvin Snajder, objasnio je da je strategija Džezera da otežaju svaki šut Mareju i da ga nateraju da pogađa iz teških pozicija.

“On to za sada jako dobro radi”, kaže Snajder.

A koliko je to dobro zapravo dobro pokazuje podatak da su samo Džordan, Čemberlejn i Ajverson imali dva puta po 50 poena u istoj plej-of seriji.