“Not true”: Grenel demantuje da je od Beograda u Beloj kući zatraženo priznanje Kosova

3
Foto: Profimedia

Specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel demantovao je na Tviteru da je na sastanku Beograda i Prištine u Beloj kući na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova.

Grenel je, reagujući na pisanja medija da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Vašingtonu uručen papir kojim se od Beograda traži da prizna nezavisnosst Kosova, na Tviteru kratko napisao: “Nije istina”.

Prethodno je ministar finansija Siniša Mali, koji je član delegacije Beograda, u pauzi sastanka u Beloj kući, novinarima izjavio da je na stolu papir čija jedna tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova, a da se na predsednika Vučića vrši ogroman pritisak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prištinski premijer Avdulah Hoti stigli su danas u Belu kuću gde su počeli dvodnevni razgovori Beograda i Prištine.

Domaćini skupa u Beloj kući su specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel i savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan.

3 KOMENTARA

  1. Hteli su da na pokvaren način da podmetnu tu tačku, koja može dvojako da se protumači, pa ako se upecamo uspeli su!!!. Amerikanc i nisu svesni da su srbi pametan narod i da im tako nešto neće proći!!!.

    • Netacno. Ta tacka nema nikakve, ali bas nikakve veze sa priznanjem, to je obicno spinovanje da se priokrije koliko je ovaj sporazum katastrofa za Srbiju.

  2. Једна од ретких ситуација када је за поверовати Американцима, из простог разлога што је ово познати Вучићев бег од “тешких” решења, плашењем народа још тежим условима који су постављени. Јер, ако нису, зашто је морао да прихвати таква “тешка” решења. Познат сценарио, човека који једини може најбоље да одбрани националне интересе !

Comments are closed.