Dan državnosti: Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave

0
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Centralna proslava Dana državnosti Srbije u Kanadi održana je u Nijagarinim vodopadima. Na platou kraj spomenika Nikoli Tesli okupljene Srbe i njihove kanadske prijatelje pozdravili su predstavnici ambasade i generalnog konzulata Srbije, Eparhije kanadske kao i čelnici grada i nacionalnog parka Nijagarinih vodopada, prenosi RTS.

Po intoniranju srpske i kanadske himne okupljene su pozdravili kanadski vladika dr Mitrofan, amabasador Srbije Mihailo Papazoglu, generalni konzul Vasilije Petković, gradonačelnik Nijagarinih vodopada Nik Diodati i parlamentarci srpskog porekla Bob Bratina i Tom Rakočević.

Okupnjeni narod oko spomenika Nikoli Tesli, čiji je pogled večno uperen ka vodopadima, stigao je iz gotovo svih kanadskih provincija, ali ih je bilo i iz Amerike. Njihovo zadovoljstvo ovakvim obeležavanjem državnog praznika Srbije deli i i amabasador na čiju je inicijativu Sretenje u Kanadi dobilo ovakvu sliku.

„Jako sam ponosan što upravo ovakvu sliku možemo da pošaljemo iz Nijagare i Kanade. Mislim da bolju čestitku zemljacima u Srbiji nismo mogli da pošaljemo. Srećan Dan državnosti!“, kazao je Mihailo Papazoglu, ambasador Srbije u Kanadi.