Ni karantin, ni test: Srbi mogu slobodno u Tursku od 21. juna

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Turske Tanžu Bilgič složili su se danas da je saradnja dve zemlje tokom pandemije koronavirusa bila dobra i da se normalizacijom stanja stvaraju uslovi za nastavak saradnje.

Dačić i Bilgič su ukazali na potrebu daljeg jačanja ekonomske saradnje Srbije i Turske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Bilgič je rekao da avio-kompanija Turkiš erlajns od 21. juna obnavlja letove za Srbiju i dodao da je ulaz za državljane Srbije u Tursku slobodan, da nije potreban pi-si-ar (PCR) test na koronavirus i da se ne primenjuje mera karantina, navodi se u saopštenju.

Pri ulasku u Tursku biće merena telesna temperatura, a ako neko ima simptome, biće upućen na zdravstveni pregled. U slučaju bolesti Kovid-19, lečenje će biti omogućeno u turskim zdravstvenim ustanovama, naveo je Bilgič.

Dačić i Bilgič su konstatovali da su obe zemlje vodile uspešnu borbu protiv pandemije, što je, kako se navodi, omogućilo relaksaciju restriktivnih mera.

Dačić je zahvalio Turskoj za upućenu medicinsku pomoć, a Bilgič na pomoći u repatrijaciji turskih državljana tokom pandemije, dodaje se u saopštenju.

(Beta)