Nevolje u Dauning stritu: Džeremi Hant odbio ponudu Borisa Džonsona

1
Foto Profimedia, Profimedia

Dosadašnji britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant odbio je ponudu novog premijera Velike Britanije Borisa Džonsona mesto sekretara odbrane jer bi to bila degradacija, piše Skaj Njuz.

Džonson je pred ulazak u Dauning strit 10 kao novi premijer najavio “kabinet za modernu Britaniju”. Ali, Skaj tvrdi da za sada ne ide baš sve po planu, iako to ne mora obavezno da naškodi Džonsonovim planovima. Verovatno Hantu neće biti ponuđeno ništa drugo, a i on sam ne želi da bude degradiran. Kabinet je trebalo da bude sačinjen od “dve trećine onih koji podržavaju Bregzit i jedne trećine ostalih”.

Ako na Hanta više ne računa u ministarstvo spoljnih poslova, očekuje se da bi mogao da ga zameni dosadašnji ministar odbrane Peni Mordont ili glavni sekretar trezora Liz Tras. Oboje su, inače, vatreni podržavaoci Bregzita.

1 KOMENTAR

  1. Kao i u vezi sa danasšnjom vladom Srbije, ni sa njim niko normalan neće u vladu Britanije, a današna vlast u Srbiji može da posluži kao uzor današnjoj Britanskoj vlasti kako da se otuđi od EU jer oni, nažalost, urušavanjem ljudskih prava I sloboda medija kao i i ekocidom kao da sprovode neki svoj Srexit.

Comments are closed.