Netfliks na udaru kritika zbog nove opcije – ubrzano gledanje serija i Skorsezeov “Irac” za manje od tri sata

0
Foto Profimedia

Netfliks je ponovo naišao na protivljenje režisera i producenata pošto je odlučio da ponudi – prvo u test verziji – opciju koja gledaocima omogućava da sadržaj gledaju različitom brzinom.

Striming platforma potvrdila je da testira novu opciju koja omogućava da se preuzeti filmovi i serije na smartfonu gledaju bržim ili sporijim tempom, piše Gardijan. To praktično znači da omiljene serije možemo da bindžujemo brže nego ranije.

Jedan od režisera Netfliksove serije “Love” na Tviteru je napisao: “Ne terajte me da zovem svakog reditelja na planeti da bismo vam se suprotstavili. Uštedite mi vreme. Pobediću, ali će mi trebati mnogo vremena. Ne za*ebavajte se sa našim tajmingom. Dajemo vam lepe stvari. Ostavite ih onako kako treba da se gledaju.”

Drugi su komentarisali da je ovo “još jedna spektakularno loša ideja”, ali i da se sve očigledno prilagođava onima koji su lenji i nemaju ukusa. Neki su takođe istakli da bi ova opcija praktično značila da Netfliks u potpunosti preuzima kontrolu nad nečijom umetnošću i uništava je.

Netfliks je već naišao na slične reakcije kada je uveo opciju da se preskoči uvodna špica.

Od regularne brzine 0.5x, sada se sadržaj može gledati ili slušati brzinom do 1.5x, a ova opcija najpre je namenjena pratiocima podkastova pošto im omogućava da epizode preslušavaju brže.

Portparol Netfliksa naveo je da kompanije uvek eksperimentiše sa novim načinima koji će korisnicima olakšati korišćenje platforme, ali i da postoji mogućnost da ova opcija ne postane trajni dodatak na Netfliksu.

Na platformi će uskoro biti dostupan i najduži film u produkciji Netfliksa dosad, dugo očekivani “The Irishman” Martina Skorsezea u trajanju od 210 minuta, a Veniti fer ističe da će uz novu opciju biti moguće pogledati ga za manje od tri sata.