“Nesvesno sam uvredio Nišlije, ali mi to ni u snu nije bila namera…”: Gradonačelnik Leskovca se izvinio zbog “neprimerenog nastupa”

0

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izvinio se građanima Niša i gradonačelniku Darku Bulatoviću pošto je za skupštinskom govornicom Niš opisao kao “grad od 3 slova, na ulazu zatvor, na izlazu ludnica”, što su mnogobrojni građani, aktivisti civilnog sektora i opozicionari osudili.

Medijske izveštaje o njegovom neprimerenom nastupu, Cvetanović je nazvao medijskom senzacijom. U saopštenju je naveo da je tokom izlaganja nesvesno uvredio građane Niša, ali da mu to ni u snu nije bila namera, zbog čega im se iskreno izvinjava, objavile su Južne vesti.

“Primite moje iskreno izvinjenje zbog nesmotrene šale izgovorene prilikom prezentacije rezultata rada lokalne samouprave Grada Leskovca ostvarenih u poslednjih godinu dana. Tokom izgalanja nesvesno sam uvredio građane Niša, ali mi to ni u snu nije bila namera. Naprotiv, tokom govora sam istakao da je Niš univerzitetski centar, veliki i moderan grad, u kome mnogi naši uspešni Leskovčani završavaju školu. Naglasio sam da Leskovac kao manji grad ne treba da ima univerzitet, ali da je veliki uspeh što je naš grad postao sedište Akademije strukovnih studija ‘Južna Srbija'”, navodi se u saopštenju Cvetanovića.

On dodaje da onaj ko radi i greši, a pisanje o njegovom neprimerenom nastupu i “kafanskom govoru”, kako su ga ocenili brojni Leskovačni, Nišlije i aktivisti, vidi kao medijsku senzaciju.

“Ono što sam iz ovoga zaključio je da u oba grada postoje ljudi koji vrebaju naše lapsuse i od najbezazlenije greške naprave medijsku senzaciju. Zato se izvinjavam i nadam se da ovakve stvari neće poremetiti naše međususedske odnose”, navodi se u saopštenju.

Cvetanović je pre nekoliko dana za skupštinskom govornicom tako opisao najveći grad na jugu Srbije, a brojne Nišlije to nisu shvatile kao šalu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije reagovao na ovu prozivku, a iz niške Demokratske stranke su tražili da se Cvetanović Nišlijama izvini. Ovakav Cvetanovićev nastup osudili su i Leskovčani koji su mišljenja da takvim šalama nije mesto u javnom govoru, prenose Južne vesti.