“Nestorović je upravo sada sa delegacijom iz Kine, zato nije na konferenciji. On mnogo pomaže i mnogo radi…”

0
Foto: screenshot Youtube/Pink

Na redovnoj konferenciji za štampu, ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio je o redovnom preseku stanja obolelih od koronavirusa.

“U poslednjih 24 sata uzeto je 96 uzoraka. Od toga su 54 osobe pozitivne, a njih 27 je hospitalizovano. U ovom trenutku, u Srbiji se 21 pacijent nalazi na respiratoru”, rekao je Lončar.

Lončar je naveo da je osam pacijenata na respiratorima na Infektivnoj klinici u Beogradu, pet u Nišu, po četiri u Novom Sadu i Kragujevcu.

“Novi metod borbe protiv koronavirusa podrazumeva da ćemo više ljudi testirati. Imaće jedan objekat u kojem će biti rendgen aparat i gde će dolaziti svi pacijenti za koje se odredi da moraju da budu testirani”, rekao je on.

Lončar je dodao da će ta strategija početi u roku od dva dana.

Prema njegovim rečima, kineski stručnajci su od svih lokacija u Srbiji izabrali Sajam u Beogradu kao mesto za privremenu bolnicu za lečenje zaraženih od koronavirusa.

“Oni su izabrali Sajam, zbog kontrole, jer štošta mora da se kontroliše. Moraju da postoje posebni ulazi za pacijente, za lekare, sestre, medicinsko osoblje, treba da postoje još neki faktori koji moraju da se ispune da bi to bilo apsolutno bezbedno”, rekao je on.

Dodao je da je potrebno 48 sati da se sve to pripremi i napomenuo da će prihvatiti i sprovesti sve ono što struka kaže.

Na kraju konferencije usledilo je pitanje i zbog čega više nema doktora Nestorovića na konferencijama za štampu.

“Doktor Nestorović je na sastanku sa Kinezima trenutno, zbog toga nije na konferenciji. On je deo kriznog štaba, mnogo pomaže, mnogo radi i samo od njegovih obaveza zavisi kada će biti na konferenciji za štampu…”, zaključio je Lončar.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?