Neredi u Budvi nemaju kraja: Bačen suzavac na sednici Skupštine opštine

0
Foto: Profimedia

Neredi i incidenti u Budvi zbog smene vlasti u toj crnogorskoj opštini nastavljeni su i danas, a na sednici Skupštine opštine na kojoj treba da bude izabrano novo rukovodstvo bačen jekouzavac.

Mediji različito izveštavaju, neki navode da je suzavac bacilo privatno obezbeđenje, a drugi da su to učinili odbornici opozicije kojima nije dozvoljen ulazak u salu.

Policija se još nije oglasila.

Bacanju suzavca prethodio je incident u kojem je novinarku Pobjede Đurđicu Ćorić privatno obezbeđenje nasilno izguralo napolje, a bilo je i vređanja i svađe među odbornicima.

Neredi i incidenti u Budvi traju gotovo mesec dana otkako je odbornik Stevan Džaković odlučio da napusti doskorašnju vladajuću koaliciju u Budvi koju su činili Demokratski front i stranka Demokrate i podržao koaliciju predvođenu Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Zahvaljajući glasu Džakovića, nova većina je 11. juna uspela da smeni dotadašnje opštinsko rukovodstvo, a danas treba da bude izabrano novo na čelu s poslanikom DPS u crnogorskom parlamentu Nikolom Divanovićem.

Troje bivših rukovodilaca Budve, među kojima je i nekadašnji gradonačelnik Dragan Krapović, kasno sinoć su pušteni da se brane sa slobode pošto su u pritvoru proveli 72 sata zbog sumnje da su organizovali blokadu saobraćajnica i institucija tokom nereda pre nekoliko dana.

Incidenata, nereda i privođenja građana ima gotovo svakodnevno, a internetom se proširilo i nekoliko snimaka na kojima se vidi da policija primenjuje silu nad građanima.

Policija je najavila da će ispitati da li je bilo prekoračenja sile, što je od vlasti tražila i međunarodna zajednica. EU, SAD i Velika Britanija više puta su upozorili da nasilje mora biti okončano i da suprotstavljene strane treba da počnu dijalog.

(Beta)