Neprospavane noći, maleri, sreća i nada: Dva Džokera i nijedan zli osmeh – Naše sportske ličnosti godine

0
Foto: Profimedia

Ova je 2020. godina prema kineskom horoskopu bila godina “metalnog pacova”, na granici tragedije i komedije bila je i godina slepog miša, a na granici sporta i razuma bila je godina Džokera. Dvojice Džokera, Nikole Jokića i Novaka Đokovića.

Dvojica najprepoznatljivijih i najvažnijih sportskih ambasadora Srbije, svaki na svoj način obeležili su godinu za nama i iako nije u svakom trenutku ugao gledanja na njihove rezultate i postignuća bio pozitivan, o njima se kontinuirano pričalo.

Prvo se početkom godine pričalo o tome da bi Novak Đoković, koji je bio u vrhunskoj formi i seriji rezultata, i statistički i faktički i na svaki drugi potreban način, mogao da počne žestoko da diše za vratom Rodžeru Federeru, pa i da prestigne Rafaela Nadala. Sve je išlo njemu u prilog – forma rivala, njegovi rezultati, nedorasla nova i mlađa konkurencija i samo se čekao završni smeč.

Koronavirus je sve planove poremetio i na Đokovićev servis očekivanja vratio neodbranjiv ritern malera u nizu.

Prvo je turnir koji je organizovao postao klaster, zatim se i sam zarazio, da bi sve kulminiralo diskvalifikacijom na US Openu, nakon što je slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju.

I dok su Džokera teniskog sveta neopravdano proglasili za zlikovca, a on u međuvremenu došao i do 300. nedelje na čelu ATP liste, onaj drugi Džoker, na košarkaškim terenima, postao je još draži svima, iako su mnogi igrači u NBA ligi počeli da zaziru od njegovog osmeha.

Nikola Jokić je uprtio na leđa Denver Nagetse i doneo ih do finala Zapadne konferencije podsetivši nas na to kako je nekada izgledalo buđenje pre petlova i čistača ulica, kojima smo zadovoljni u prolazu namigivali kada “srpski Sakramento” pobeđuje.

Sada nam je Kolorado postao bliži nego ikada, a ubedljivo najbolji centar NBA lige kandidovao se da osim ove, obeleži i mnoge naredne godine. Inače, Jokić se tokom leta i oženio, tako da ova 2020. nije samo godina “metalnog pacova”, već pomalo i godina somborskih čilaša.

Glasajte i vi za ličnosti koje su za vas obeležile 2020. godinu…

Na kioscima je novogodišnji dvobroj Nedeljnika i poklon knjiga o Mici Lou uz svaki primerak. Napravite svoju kolekciju…

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!