Nepoznata osoba pucala iz vazdušne puške na đake u školskom dvorištu u Beogradu: Direktor škole kaže da su pogođena dva učenika i pedagoški asistent

0
Elmar Gubisch / Panthermedia / Profimedia

(Beta) – Nepoznata osoba pucala je iz vazdušne puške na đake u školskom dvorištu u osnovnoj školi na Voždovcu.

Direktor Osnovne škole “Janko Veselinović” Dragan Stanković izjavio je danas da su tokom časa fizičkog vaspitanja na igralištu te škole na Voždovcu u Beogradu, dva učenika i pedagoški asistent pogođeni dijabolama iz vazdušne puške.

Stanković je za Beogradsku hroniku RTS rekao je na času fizičkog danas oko 14.30 dečak (14) primetio da ga je nešto “pecnulo”, i da je nešto kasnije pronađena dijabola iz vazdušne puške.

“Incident se dogodio na kraju prvog casa fizičkog vaspitanja, na sportskim terenima. Oko 14.30 jedan učenik se požalio da ga je nešto pecnulo, nismo znali o čemu se radi, a kasnije je nađena dijabola. Pogođen je jos jedan učenik sedmog razreda i pedagoški asistent”, rekao je Stanković.

On je rekao da je policiji slučaj prijavljen u 15.45, i da je u međuvremenu završen uviđaj.

“Svi učenici su dobro i bez posledica”, rekao je Stanković i dodao da se nastava do kraja dana odvijala uobičajeno.

On je rekao da ta škola ima dvorište od oko dva hektara koje je uvek puno dece i da ona koriste sportske terene i kad nema nastave, a da se ovakav slučaj do sada nikada nije desio.