“Neobično mirno jutro na Infektivnoj…”: Dr Milošević o smanjenom broju prijema i lakšoj kliničkoj slici pacijenata

0
Foto: Printscreen Youtube RTS

Zamenica direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević izjavila je da ta zdravstvena ustanova u prethodnih desetak dana beleži smanjen prijem pacijenata inficiranih koronavirusom.

Ona je za Radio televiziju Srbije rekla da se u toj klinici trenutno leče 62 pacijenta sa koronavirusom, od kojih su dvoje na respiratoru, kao i da je njihovo stanje stabilno.

“Kakva je situacija najbolje se vidi ispred prijemne ambulante koja je centar za trijažu. Smanjuje se broj prijema, i lakša je klinička slika, sve je manje bolesnika kojima treba respirator”, rekla je zamenica direktora Infektivne klinike.

Potvrdila je da je bilo zaposlenih u toj ustanovi koji su se razboleli, ali je i dodala da su “dobro prošli” i da je njihovo lečenje u toku.

Najavila je da će na današnjem sastanku predstavnika struke sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom stručnjaci napraviti presek dosadašnjeg stanja u borbi sa epidemijom koronavirusa ali i plan šta i kako raditi dalje.

“I dalje mogu da kažem, super je što se mere relaksiraju, ali to mora da bude postepeno uz poštovanje svih mera”, rekla je Ivana Milošević.

(Beta)