“Nemanja, sećaš li se kad smo se sreli ispred zgrade…”

1

Saopštenje bivšeg kapitena reprezentacije Srbije i Mančester junajteda Nemanje Vidića, kojim je nakon poraza od Škotske oštro kritikovao Fudbalski savez Srbije, privuklo je veliku pažnju i kao domine, oborilo pred javnost mnoge druge priče i ideje.

Vidićevo saopštenje prokomentarisao je i rukovodilac Crvene zvezde Zvezdan Terzić, rekavši da za ljude kao što je Vidić mora biti mesta u srpskom fudbalu.

“Nemanja Vidić ima grandioznu karijeru i sigurno da zaslužuje funkciju i mesto u srpskom fudbalu. Da li u Crvenoj zvezdi ili FSS-u… Čitava generacija, plejada, kao što su Vidić, Stanković, Kolarov, Danko Lazović, Bane Ivanović, svi oni završavaju karijeru ili su završili i u skladu sa svojim željama treba da nađu mesto u srpskom fudbalu. Oni su potrebni srpskom fudbalu. Za njih treba da ima mesta, a na kojim funkcijama to treba da se vidi sa njima… Ne mogu da govorim u njegovo ime, možda je imao potrebu da kaže šta mu se ne sviđa. To je legitimno, mada mislim da FSS ima svoje organe… Mi svi se bavimo javnim radom, javne smo ličnosti i svi smo podložni kritikama, i ja sam za kritiku, ali argumentovanu, a ne paušalnu”, rekao je Terzić i naglasio da Fudbalski savez Srbije ipak ima svog predsednika.

“Mesto predsednika ne može da se nudi. FSS ima statut i jasnu proceduru kako se bira prvi čovek. Koliko znam FSS trenutno ima predsednika čiji je mandat važeći još skoro tri godine. Video sam spekulacije i zamolio medije da moje ime ne pominju tu jer imam mnogo posla u Crvenoj zvezdi za koju su vezane sve moje misli i planovi.”

Dodao je Terzić i da je razgovarao sa Vidićem, pre oko godinu ipo dana…

“Tada mi je rekao da je završio profi licencu u Engleskoj i da mu je želja da bude trener i jednog dana selektor i siguran sam da će biti”, rekao je Terzić.

Ubrzo je stigao Vidićev odgovor.

On se javio Mozzart sportu i u kratkoj izjavi poručio: „Poslednja osoba kojoj bih se ja poverio o svojim planovima je Zvezdan Terzić. Ja sa njim nemam komunikaciju“.

Međutim, Terzić je danas ponovio da “jeste razgovarao sa Nemanjom o budućim planovima u neformalnom razgovoru ispred zgrade”.

“Nemanju Vidića znam kao ispravnog i časnog momka, ali ovog puta ne govori istinu. Ne razumem zbog čega to radi, pogotovo na ovako uvredljiv način koji ne priliči jednom sportisti. Podsetiću ga da smo se pre godinu i po dana sreli ispred zgrade (živimo zgrada do zgrade) i razgovarali smo na temu njegovih planova”, saopštio je Terzić, a prenosi Mozzart sport.

Kako je rekao Terzić, tada su razgovarali o mogućnosti da Vidić preuzme kormilo Crvene zvezde posle najavljenog odlaska Vladana Milojevića.

“Tada sam mu rekao da Vladan Milojević planira odlazak i da razmišljamo o nekim novim trenerima kao sto su Dejan Stanković i on. Zahvalio se na ponudi i rekao mi da želi više vremena da provodi sa decom u Milanu, a da ga interesuje mesto selektora jer ne bi morao stalno da bude u Beogradu. Kada sam tog dana došao na stadion, kompletan razgovor sam preneo Draganu Džajiću, Svetozaru Mijailoviću i Mitru Mrkeli što oni mogu i da potvrde”, saopštio je Terzić.

On je naglasio da “ne želi dalje da raspiruje sukob”, mada smatra da “Vidić nije trebalo da reaguje tako hirovito”.

“Danas sam izjavio da je imao grandioznu igračku karijeru i da je potreban srpskom fudbalu u skladu sa njegovim željama. I to stvarno mislim. S obzirom da sam od Vidića stariji 15 godina, da sam mu bio predsednik u FSS, i da sam danas generalni direktor njegove i moje Crvene zvezde, smatram neprimerenim njegov današnji komentar”, saopštio je Terzić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Видић је у фудбалском, моралном, интелектуалном, људском и сваком другом погледу, милион аветлосних година изнад овог лица и његових пајташа из исте интересне свере.

Comments are closed.