„Nema srpskog oružja u sukobu Jermenije i Azerbejdžana, mi smo im prodavali samo municiju“

3
(BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se u sukobu između Jermenije i Azerbejdžana koristi oružje iz srpskih vojnih fabrika ali je priznao da domaću municiju koristi i jedna i druga strana.

„Naslušao sam se raznih gadosti u poslednjih 48 sati kako je, bezmalo, Srbija kriva za taj sukob. Nema tamo srpskog oružja, mi smo samo i jednima i drugim prodavali municiju, jer je to bilo dozvoljeno i jer smo imali end juzer sertifikat. Ali topovi, tenkovi, bespilotne letelice i avioni – ništa to nije naše“, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da je to naoružanje stiglo iz Rusije, Amerike, Turske i Francuske pa nikome nije palo na pamet da te zemlje optuži za sukob između Jermenije i Azerbejdžana.

„Mi želimo da tamo zavlada mir jer su to nama dva bratska i prijateljska naroda i želim da to prestane jer mir nema alternativu“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje o gostovanju fudbalera Crvene zvezde u okviru Lige Evropa u Jermeniji protiv Ararata, Vučić je rekao da će biti kako kaže UEFA, ali da se njemu čini da ima uslova da se taj meč održi u Jerevanu.

„Ne treba da koristimo ovu situaciju da bi dobili neku prednost u fudbalskom smislu. Biće kako UEFA kaže ali sportski je da se ide u Jerevan i pobedi ili izgubi tamo“, rekao je on.

3 KOMENTARA

  1. “Nema srpskog oružja u sukobu Jermenije i Azerbejdžana, mi smo im prodavali samo municiju” А како време сукоба пролази, чак је и ова изјава, према информацијама надлежних из Јерменије, више него дискутабилна.

  2. “Mi želimo da tamo zavlada mir jer su to nama dva bratska i prijateljska naroda i želim da to prestane jer mir nema alternativu”, rekao je on. Када си већ слао муницију у регион који је нестабилан већ скоро три деценије (а ти си као политичар у овом делу Европе са највећим политичким искуством, како си сам себе описао), знао си да она неће служити да се пуца у ваздух, али ти је било довољно то што си имао некакав сертификат , до ту муницију и продајеш тамо, преко својих филијала за згртање пара (читај: фамилије министра полиције), довољно да ти савест буде мирна. Сада пакуј авион са санитетским материјалом и шаљи у Јереван (братство са Турцима остави себи за по кући).

  3. “Mi želimo da tamo zavlada mir jer su to nama dva bratska i prijateljska naroda i želim da to prestane jer mir nema alternativu”, rekao je on. А како и када су тај епитет овде стекли Азербејџанци, милсим, за колико пара ?

Comments are closed.