Nema kraja Nejmarovim problemima: Opala mu tržišna vrednost za 77 miliona evra

2
Foto: Profimedia

Brazilski fudbaler Nejmar nije u problemu samo zbog toga što je optužen za silovanje, ili što gubi sponzore, već mu vrednost na tržištu dramatično pada.

Prema CIES Football Observatory, koja prezentira statističke podatke i analize o fudbalerima, Nejmarova vrednost pala je između 47 i 77 miliona evra za poslednjih šest meseci. Brazilčeva vrednost na početku ove godine iznosila je 197 miliona evra, prema tvrdnjama Marke, a sada je negde između 120 miliona i 150 miliona.

Razlog je u brojnim povredama Nejmara otkako je 2017. u najskupljem transferu u istoriji za 222 miliona evra, prešao iz Barselone u francuski PSŽ. Tada se smatralo da je to učinio da bi izašao iz Mesijeve, ali stvari u glavnom gradu Francuske nisu išle po planu. Naravno, nedavna optužba brazilske manekenke, koja tvrdi da ju je Nejmar silovao ne pomaže njegovoj tržišnoj vrednosti. Sponzori mu okreću leđa, a a istraga celog slučaja traje i dalje. Katastrofalnu godinu u svojoj karijeri, Nejmar je zaključio teškom povredom članka zbog koje ga nema na Kopa Amerika, piše Index.hr.

2 KOMENTARA

Comments are closed.