„Nema izmene zastave i himne, nema izlaska iz NATO, što brže u EU“: Istorijski sporazum Krivokapića, Abazovića i Bečića

3
Screenshot YouTube

Nosioci tri liste koje su na izborima osvojile većinu – Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović potpisali su sporazum kojim su se, između ostalog, obavezali da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne, prenose „Vijesti„.

Lideri koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, koje su na izborima osvojile potrebnu većinu za formiranje vlade, sporazum su potpisali juče.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprijediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

“Da će nova demokratska vlada u potpunosti depolitizovati ključne vladine institucije s ciljem obezbjeđenja beskompromisne borbe protiv kriminala i korupcije. Da će nova demokratska vlada poštovati Ustav i s tim u vezi neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne”, piše u Sporazumu.

Screenshot Facebook

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Nova vlada, kako je navedeno, neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, usvojiće i revidirati sve zakone u skladu s evropskim standardima s ciljem što brže integracije Crne Gore u EU i omogućiće manjinskim strankama učešće u vladi bez obzira imaju li parlamentarni status ili ne.

3 KOMENTARA

  1. „Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.“ Па кажу, они су нам браћа !

    • Cekaj, mi smo pustili Kosovo „niz vodu“, a treba da se ljutimo na cg sto nece povuci priznanje?

Comments are closed.