“Nema dvojice Koja na planeti, moramo da ga čuvamo…”: Koncerti podrške frontmenu Discipline kičme večeras i 26. oktobra

1
Screenshoot

Koncerti podrške za što brži oporavak frontmena Discipline kičme organizuju se večeras ali i 26. oktobra u klubovima Elektropionir i Sabirni centar u Cetinjskoj ulici u Beogradu.

Večeras za legendarnog Koju nastupaju Električni orgazam, Artan Lili, Eyesburn, Nikola Čuturilo i Vasil Hadžimanov Band, IrieFM, Stuttgart Online, Dža ili Bu i Zvuk ulice.

“Ko god se bavi nekom vrstom alternative mora da zna za Disciplinu kičme i Šarla akorbatu, to je lektira, ne mogu da shvatim da se neko bavi alternativom a da nije čuo i da Koja nije uticao na njega. Albumi Discipline su avangardni, da sad pustimo nekom on bi pao u nesvest. Nema dvojice Koja na planeti, moramo da ga čuvamo i zato smo tu”, poručio je džez pijanista Vasil Hadžimanov.

Hadžimanov kaže da je ideja da se okupe na svirci a da će svi pomoći Koji tako što će platiti kartu i doći da ih čuju.

“Da se skupi budžet jer je on na lečenju u Londonu i preko mu je potreban novac, kao i svakom ko je u tako teškom stanju u bolnici. Tu smo da mu pomognemo koliko god možemo. Okupio nas je Peđa iz Odličnog hrčka i nije bilo potrebno mnogo da se razgovara samo da se nađe datum kad smo svi slobodni. Podrazumeva se da ovo mora da se desi, ja sam odrastao uz Kojinu muziku, osećam se povezanim s njegovim delom. Ono što radi je besprekorno dragoceno, jedinstveno i najmanje što možemo je da se okupimo i sviramo”, poručio je Hadžimanov, a preneo N1.

1 KOMENTAR

  1. …беспрекорно, драгоцено и јединствено…. Браво Василе!

Comments are closed.