“Neki kažu da im više nisam kolega, ali oni za mene i dalje jesu…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbojanje zaraze je na današnjoj konferenciji za medije kovid-19 dr Predrag Kon ponovio je da će se ozbiljno pristupiti činjenici da Srbija ima toliko preminulih lekara od koronavirusa i istakao da “nikada nije rekao da su zdravstveni radnici preminuli zato što su ispijali kafe, već da je o kafe pauzama govorio kao o jednom od mesta zaražavanja”.

Nakon što su novinari završili sa postavlanjem pitanja, moderatorka konferencije je upitala doktora Kona za komentar o spornoj izjavi.

Kon je rekao da je njegova izjava izvučena iz konteksta, i da ne može da se otme utisku da je naslov intervjua u kojem je dao pomenutu izjavu, “namerno tako napravljen da bi ga doveo u sukob s kolegama”.

Podsetio je i da je na mesta gde su respiratori ukazivao kao na mesta gde je ogromna prisutnost virusa, insistirajući na tome da li je upravo tu dolazilo do zaražavanja.

„Jedno je mesto zaražavanja, a potpuno drugo analiza umrlih. Navodno se napadaju zdravstveni radnici. Šta sam ja!? Neki kažu da im više nisam kolega. Oni za mene jesu kolege i dalje. Krše direktno zakletvu, pokušavaju da nametnu svoj jednostaran aspekt i ugao gledanja“, poručio je dr Kon, prenosi N1.

„Onda mi kažu ne dolazim na dijalog, a stavlja me na optuženičku klupu, preti mi da će doći iz mraka, ili treba da izđem na neki dijalog sa onim koji me proziva, naziva podrepašem, naziva čovekom koji se upleo u autorkatski režim. Nisam ja ničiji! Krajnje je vreme da se to zapamti. Ja sam ovde da branim zemlju od virusa i to je sve. Ništa drugo me ne interesuje“, dodao je on.

Dodao je i da čeka da ode u penziju, i da je njegova blanko ostavka stalno na stolu, i da će otići istog momenta kada neko bude mislio da ne radi dobro svoj posao.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

Comments are closed.