“Nekada su Divac i Dražen razgovarali više puta nedeljno, a danas, eto, skoro ni reč…”: Sećanje na prijateljstvo koje je ugrozila politika, ali ga nije pobedilo vreme

1

“Politika, rat i mržnja pokušali su da me razdvoje od prijatelja, ali nisu znali da je naša ljubav jača od mržnje koja nam se nameće…”, rekao je između ostalog Divac u svom govoru pred inauguraciji za ulazak u Kuću slavnih.

Međutim, neka prijateljstva, tokom ratnih godina, jesu bila ugrožena…

U jednom televizijskom intervjuu iz marta 1993. godine, samo nekoliko meseci pre tragedije, Dražen Petrović je govorio o odnosu sa Divcem.

“Videli smo i čitali priče o tvom odnosu sa Vladom Divcem. Bili ste veoma bliski, igrali ste zajedno u Jugoslaviji, ali ti si Hrvat, a on je Srbin. Da li ste uopšte razgovarali u dva susreta koji su imali vaši timovi?”, pitao je voditelj Dražena, koji se blago osmehivao dok je slušao pitanje.

“Ne, nismo pričali. Bio sam vrlo blizak s njim, u prvoj godini kada sam igrao za Portland. Ali, znate, stvari su se zakomplikvale u našoj zemlji i nismo razgovarali od tada”, odgovorio je Petrović.

Potom je usledilo pitanje:

“Da li je to zato što, iskreno, ne voliš Divca, ili prosto ne možeš da dozvoliš sebi da razgovaraš sa njim?”

“Volim Vlada, mislim da je zaista dobar momak i on je dobar košarkaš, ali to je politička stvar iznad svega”, odgovorio je Dražen.

Prilog je zaključen rečima: “Petrović i Divac su nekada razgovarali više puta nedeljno dok su se privikavali na NBA, a danas, eto, skoro ni reč.”

1 KOMENTAR

  1. ovaj je poginuo u saobracajki a interesantno da je jedna zena astrolog predvidela za ttu godu neke lomove i ispod fotografije sa prognozom za tu godinu je stajalo Da li ce to biti samo prelom zgloba ili nesto vise. Casopis je Tina a strolog ne secam se . Mozete pronaci u biblioteci.
    Ode i odnese sve ljubavi i mrztnje sa sobom kao i svi mi.
    Stvar principa i vaspitanja

Comments are closed.