“Neka ponovo pitaju svog gazdu ili inspiratora da im objasni šta je tim tekstom hteo da kaže…”: Zoran Živković o namerama “Jedan od pet miliona” da učestvuju na izborima

1
Foto: Printscreen N1

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je poziv Udruženja Jedan od pet miliona da njegova stranka proglasi bojkot, inače će i oni izaći na predstojeće izbore, kao presedan.

Živković je gostujući u Novom danu TV N1 ocenio da je istakao da je besmisleno da neko ko sebe predstavlja “cvetom demokratije”, nekome preti.

“Ja se nadam da je njima jasno šta su hteli da kažu, jer srpskoj javnosti to nije jasno. Neka pitaju ponovo svog gazdu ili inspiratora da im objasni tekst koji im je dao da nauče, pa nisu dobro naučil, šta je time hteo da kaže”, rekao je Živković.

Na pitanje “ko je gazda”, Živković je odgovorio da ima više kandidata koji žele da obesmisle Srbiju i na prvom mestu pomenuo Aleksandra Vučića, ali i Vuka Jeremića i Dragana Đilasa.

Komentarišući to što mu prebacuju da navodno ima saradnju sa Vučićem, Živković je rekao da “ne postoji fotografija na kojoj je na manje od 30 metara od njega, a kamoli da sarađuje”.

“Svi su oni izgubili od Vučića 2012. i nikad nisu pobedili autokratu. Ja sam imao sreću da budem deo ekipe koja je organizovala i izvela i 1996. godinu kada smo izašli na teške izborne uslove protiv Miloševića, uzeli mu 25 gradova i time mu nismo dali legitimitet nego zadali šamar od kog nije mogao da se oporavi. A i 2000. dva puta sam bio deo iste ekipe koja je pobedila autoritarni režim u septembru i decembru”, rekao je Živković.

On je istakao da će Nova stranka odluku o izlasku, odnosno bojkotu izbora, doneti kad oni budu raspisani.

“Jer tada vidite konačno stanje. Šta ako Vučić raspiše vanredne predsedničke izbore?”, pita se Živković i dodaje da u Srbiji nije vreme za izbor za vođu opozicije.

Živković podseća da je u konačnoj redakciji Sporazuma sa narodom učestvovao i on i da tada “ova deca nisu bila ni u masi, već druga ekipa, Jelena Anasonović i ta ekipa”.

“Želim im da prevaziđu ovo stanje u kom se nalaze, da žive u sređenoj državi. Ja sam neko ko im obećava da će se boriti za takvu državu, a ne bežati u demagogiju”, poručio je Živković.

Živković je naveo da, od prvog protesta, “to nije organizovala imaginarna grupa slučajnih prolaznika, već su to organizovale političke stranke”.

“Do 13. marta – ko će da govori, šta će biti tema – nije odlučivao nikav Pokret ‘1 od 5 miliona’ nego naše konsultacije ponedeljkom u Starom gradu. Ne vidim nijedan razlog da se stidimo toga”, rekao je Živković.

1 KOMENTAR

  1. Tek da bar 6 meseci vlada puna,prava demokratija uz kritiku javnosti,novinara i strucnjaka po oblastima-bilo bii sanse da se Despot skine sa vlasti. U politici postoji Kriticna Masa,nagomilanih i svesnih problema i prljavstina vladajucih koja vri u narodu. Tek tada postoji sansa da se ,sirokom politickom mobilizacijom izvrsi pomak. Vucic koristi gebelsovske propagandne metode na narodu koji nije ocistio /procistio glave od 90.ih .Ti gradjani ispravnih glava cine vecinu njegove biracke masinerije. Politicki box mec sa njime je borba u kojoj ste zavezani za ruke i noge,a on vas udara motkom,rukama i nogama. Samo Bojkot i opak pritisak medjunarodne zajednice ,puni demokratski uslovi uslovi uz stalno ponavljanje sumnji na krivicnih dela vladajucih i buducih sudjenja kada se steknu pravni uslovi.

Comments are closed.