„Neka me ne farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda – sve pamtim…“ Dačić o opoziciji

1
Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament nikad nije bio „pozorište“ pa da se u njemu pričalo samo o tačkama dnevnog reda, već se uvek govorilo o poliičkoj situaciji u društvu.

„Parlament je političa arena“, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS), a na konstataciju da se poslanici vlasti bave i vanparlamentarnom opozicijom, naročito nekim njenim liderima, uzvratio da se – i ona bavila vlašću.

On je naveo i da je „narodski tip“ koji se vodi osećajem, za razliku od predsednika Republike Aleksandra Vučića koji „gleda u istraživanja“, i veruje da mnogi iz opozicije ne bi ni ušli u Skupštinu.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, on je naveo da je dogovoreno sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da se posle Božića po julijanskom kalendaru razgovara o detaljima jer se mnogo toga sada ne zna.

„Ne znam ni ko želi od stranka da u njima učestvuje, niti ko će predstavljati Evropski parlament (EP)“, rekao je Dačić koji je kopredsedavajući tog dijaloga, s predstavnikom EP.

Na pitanje o zahtevima opozicije, upitao je: „Da li to Demokratska stranka traži razdvajanje predsedničkih i parlametarnih izbora, koja ih je spojila i čiji je predsednik Boris Tadić skratio svoj mandat?“.

„Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!“, rekao je Dačić.

Govoreći o epidemiji koronavirusa, rekao je da će primiti vakcinu koja je prošla proveru ako mu zdravstveno stanje to dozvoli, dodavši „zvanično sam sladak“ – ima povišen šećer.

Dačić je rekao da njegov koalicioni parter, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković – „Palma“, nije napadao epidemiologa Predraga Kona u Skupštini, već je „samo protiv toga da korona bude jedina tema“ jer to „stvara psihozu i lošu atmosferu u društvu“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. “Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!”, rekao je Dačić. Ако све тако добро памтиш, па реци нам онда и када се твој иделошки отац, „скидао“ са телевизије и колико је то трајало ? Немој само ти некоме нешто да причаш, ћути и глуматај „демократију“, то ти најбоље иде и надај се да се овде скоро неће појавити неко принципијелан и одан демократским вредностима, да вас све похапси.

Comments are closed.