Negativan test na koronu uslov za prelazak srpske granice, ako nećete u karantin: Već se priča i tome koliko će koštati…

5
Foto: Profimedia

Za prelazak srpske granice iz inostranstva srpskim državljanima biće dovoljan negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. U suprotnom, moraće u kućnu izolaciju od 14 dana.

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je usvajanje takve odluke i objasnila da građani mogu da izađu iz Srbije, a da ulazak u druge države zavisi od same zemlje u koju idu.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban test, ne stariji od 72 sata za ulazak, ali da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Izvesno je, kako rekla epidemiolog doktorka Darija Kisić Tepavčević, da će postojati odluka da osobe koje ulaze u Srbiju moraju imati negativan test na COVID-19, star najmanje 72 sata.

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović izjavio je da se na jučerašnjem sastanku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 razgovaralo o tzv. zdravstvenim pasošima i uslovima za prelazak srpske granice.

On je rekao da je ideja da se u Srbiju ne može ući bez negativnog PCR testa na koronavirus starosti 72 sata.

Tiodorović je u emisiji Dan uživo na TV N1 rekao da se to odnosi na sve, posebno na poslovne ljude, ali i na studente iz regiona kojih, kako je rekao, ima 10.000.

Građani koji budu putovali u inostranstvo, u zemlje koje insistiraju na zdravstvnom pasošu, moći će u Srbiji da urade test na virus korona koji će koštati oko 6.000 dinara, izjavio je pulmolog i član Kriznog štaba Branimir Nestorović u emisiji Fokus na TV B92.

On je rekao i da će u Srbiji zbog putovanja građani moći da urade test na virus korona na svoj zahtev i da će se to raditi u laboratoriji u Kliničkom centru Srbije.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

5 KOMENTARA

  1. Bravo,proglasili PANIKU, da bi mogli da pune budzete parama od nekakvih testova ,ko zna na sta!!!!
    Samo onaj ko pravi ,mozda zna sta pravi a nama mogu da podmetnu i test na glukozu!!!

  2. Kakvo je to sada ugrađivanje tipa pa da i mi ućarimo koju dinđu. Ako je ukinuto vanredno stanje zašto se sada paniči. Uvek je bilo virusa i gripa i biće ga i dalje. Šta ako sam do aviona negativan i zakači ga na aerodromskom holu. Onda opet ulazim zaražen u toj zemlji gde idem.

  3. Сулудо ! Кдада ће ови ликови престати да зомбирају овај народ ?

Comments are closed.