Nedeljnik saznaje: Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra dobila državljanstvo Srbije

2
Profimedia

Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, postala je državljanka Srbije na sednici Vlade Srbije 27. juna ove godine, otkriva Nedeljnik.

Rešenje o upisu Šinavatre u državljanstvo Srbije potpisala je premijerka Ana Brnabić i ta odluka je objavljena u Službenom glasniku dan nakon odluke Vlade, dakle 28. juna.

U odluci Vlade se navodi da je Šinavatra postala Srpkinja “na osnovu člana 19, stav 1. i 3, Zakona o državljanstvu”, što u stvari znači da joj je državljanstvo dodeljeno jer bi to “predstavljalo interes za Republiku Srbiju”.

Srpski zvaničnici nisu javno saopštili ili komentarisali ovakvu odluku posle sednice Vlade na kojoj je doneta ova odluka.

U novom Nedeljniku čitajte veliko istraživanje o tome ko sve i na koji način dobija srpsko državljanstvo, kako su državljanstva dobili bivši i sadašnji pripadnici Fataha, saradnica Tonija Blera, kakva je uloga u svemu tome jednog nemačkog državljanina koji je u međuvremenu “postao Srbin”…

ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

2 KOMENTARA

  1. Malo nam je ovih nasih korumpiranih. Sad uvozimo i stitimo prestupnike iz drugih zemalja, umesto da ove nase nahvatamo i stavimo iza resetaka.

  2. “Bivša premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, postala je državljanka Srbije na sednici Vlade Srbije 27. juna ove godine, otkriva Nedeljnik.”

    BAJNO, Srbija non stop deli drzavljanstva belosvetskim kriminalcima, pa se onda cudi sto sve srpsko sa iole mozga BEZI ODAVDE GLAVOM BEZ OBZIRA! Pa dobro, bar ce se neko spasti ovog zlatnog doba!

Comments are closed.