Nedeljnik ekskluzivno saznaje: Evropska unija broji samo do 30 – Trka za poslednja tri mesta u EU može da počne

2
Profimedia

Crna Gora i Srbija moraće da naprave epohalne pomake koji iz aktuelne perspektive izgledaju neizvodljivo: odlazak kleptokratskog režima s vlasti u Crnoj Gori i potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine i njegova implementacija. Raspored snaga unutar Evropske unije po pitanju proširenja EU sve je nepovoljniji za države koje imaju ambicije da postanu članice, s tendencijom da postane gori, saznaje Nedeljnik u Briselu i Parizu.

Željko Pantelić u novom broju Nedeljnika otkriva da Srbija i Crna Gora drže sudbinu u svojim rukama, ukoliko ispune uslove, da je Severna Makedonija u boljoj poziciji od Albanije, a da su Kosovo i Bosna i Hercegovina van priče.

Prekobrojni će imati odnose sa EU koji će biti više od SSP ali manje od članstva

“Bosna i Hercegovina i Kosovo neće ući u EU za našeg veka. Ne zato što neko ima predrasude bilo koje vrste, već zato što je za BiH, pored svih ostalih problema, nepremostiva prepreka Dejtonski sporazum, a za Kosovo što ga ne priznaje pet članica EU”, kaže izvor Nedeljnika iz EU.

Veliku analizu o posledicama francuskog “non pejpera” i novog pregrupisavanja snaga u Evropskoj uniji čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 21. novembra

Naslovna strana novog broja Nedeljnika

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

2 KOMENTARA

  1. Србија би одмах требало да напусти преговоре о чланству и прихвати овај модел, “више од ССП, мање од чланства”, јер јој обезбеђује много више слободе у међународним односима, ослобађа је утеривање некаквих насилних, неравноправних и противправних “решења” у вези Косова, задржава ону везу са ЕУ која је потребна, ни више, ни мање, за равноправну сарадњу и свакако, а што је врло важно, не преноси ништа од суверених права одлучивања на Брисел.

Comments are closed.